Registration Form


 • Ziekenhuismanagement: Financieel beleid en rapportering

 • Dag(delen):

  8

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  22,25

  doelgroep:

  De opleiding is bedoeld voor alle artsen-specialisten die een basiskennis inzake algemeen management als een verrijking zien. Ze is geschikt zowel voor ziekenhuisartsen die - als diensthoofd, hoofdgeneesheer, lid van de medische raad ... - nood hebben aan bedrijfseconomische en juridische kennis om hun beleidsverantwoordelijkheid uit te oefenen, als voor geïnteresseerde individuele artsen.

 • Artsen vormen een essentiële schakel in de verwezenlijking van een patiëntgerichte en kwalitatieve zorgverstrekking, in de noodzakelijke kostenbeheersing, in de uitbouw van een competitieve en efficiënte organisatie. De arts-specialist draagt steeds meer beleidsverantwoordelijkheid binnen een afdeling of departement. Daarom moet hij/zij niet alleen beschikken over kennis en vaardigheden om een dienst operationeel te sturen. Ook inzicht in zijn/haar cruciale rol in de uitbouw van de ziekenhuisorganisatie is noodzakelijk. In de opleiding tot arts komen de daartoe benodigde bedrijfseconomische basiscompetenties echter niet aan bod. Dit programma maakt artsen-specialisten daarom in een beperkte tijd vertrouwd met een aantal essentiële begrippen uit het financiële kennisdomein. Zo kunnen zij met meer kennis van zaken participeren in het beleid.

  Financiële rapportering ontrafelen (balans, resultatenrekening, jaarrekening, kostenregelingen in het ziekenhuis) Ziekenhuisfinanciering (incl. referentiebedragen) Financieel management (investeringen, ziekenhuisbegroting ... en hun impact voor de arts)

kosten

naamexcl. btwincl. btw
Deelnamekost € 1.800,00€ 1.800,00

geplande data

DatumDeelnemersDagenPlaatsInschrijven
26 februari 202117/88
11 maart 202219/68Brussel
10 maart 202318/78
14 februari 20256/198

wachtlijst

Geen geschikte data: we bepalen deze in overleg!
Deelnemers aanmelden