Ben je als verpleegkundige werkzaam in een ziekenhuis, rust- en verzorgingstehuis, thuisgezondheidszorg of ben je diëtist(e), ziekenhuisapotheker, vertegenwoordiger van een voedingsfirma, arts,... en wens je je te verdiepen in de thematiek en het belang van voeding in de zorgverlening? Dan is deze navorming iets voor jou! Volgende inhouden komen uitgebreid aan bod in deze navorming: (a) basisbegrippen: voeding en energiebehoefte, (b) ondervoeding voorkomen, opsporen, aanpak: een Europees model, (c) COPD cachexie-bijvoedingen, (d) enterale en parenterale voeding: bereiding en toegangswegen, (e) enterale of parenterale voeding in de thuissituatie, (f) voeding op intensieve zorgen, gastro-enterologie, geriatrie, palliatieve zorg, (f) voeding bij diabetes, nierziektes, chirurgie, (g) interactie van geneesmiddelen op kunstmatige voeding, (h) gewichtsverlies, sarcopenie en cachexie bij kanker: multimodale aanpak en voedingstherapie, (i) voeding bij bejaarden en sarcopenie, (j) voeding in terminale fase en/of bij vergevorderde dementie, (k) ethische besluitvorming (l) Workshops en casuïstiek.
https://www.odisee.be/opleidingen/nutritie